Amorurile Buratinei – seria 2, ep.1 (7)

 Să biscuiţi bine!

scena 1

(Buratina îşi face încă un credit pentru nevoi personale, şi anume îşi cumpără aparat computerizat electronic cu plasmă cu ecran lat şi memorie internă de un milion de giga şi 15 000 de senzori cu laser pentru numărat flocii, evident cu opţiune subacvatică şi intergalactică adică vidă)

Buratina: Aş dori şi eu un credit că vreau să îmi număr mai bine flocii, vă rog!

Biroul de credit galactic: Fă proasto, stimată clientă, ai credite şi paracredite, ai restanţe, eşti varză, sînteţi se pare pe lista cu probleme, vă trebuie o refinanţare a creditelor pe care le aveţi deja, o să îţi luăm şi casa, şi bărcuţa spaţială, o să ajungi boschetară prin spaţiu, vă mai aşteptăm pe la noi.

Buratina: N-auzi băi biroule că sînt victima societăţii de consum, că îl iubesc pe Traian care este cel mai mare pilot de submarine spaţiale, că o să vedeţi voi pe dracu, că TREBUIE să îmi număr flocii?

Biroul de credit galactic: Special pentru dumneavoastră, tîmpita spaţiului, avem o ofertă financiară prin care puteţi să vă refaceţi situaţia creditelor, o să ajungi muci dar se pare că nu îţi pasă, dacă doriţi neapărat vă putem negocia un împrumut special în condiţii deosebite, adică deosebite înseamnă proaste pentru tine dar eşti prea proastă ca să pricepi, dacă vă hotărîţi vă rugăm să mergeţi la biroul 2.

scena 2

(Caracatiţa face instructajul anual pentru piloţii şi cadeţii de submarine spaţiale care vor intra în competiţie pentru comanda submarinului în următorul periplu galactic)

Caracatiţa: Traian e, Adi e, Ion e, Mircea e, Călin… unde e Călin? Deci nu mai e. Deci aşa. Voi veţi face plici prin submarin pănă iese Traian, da? Acolo în spate, dublurile, marionetele, zvonerii, răspîndacii, Emil, se aude? Băgaţi bine la cap că n-am prea mult timp pentru voi, anul ăsta avem griji mari, universale, extragalactice, probleme în submarinul american care este cel mai mare submarin care fleoşcăie printre galaxii, nu mai trebuie să vă explic. Aveţi grijă, fără furturi de submarine, fără vînzări de flote de bărcuţe spaţiale, doar cu termopane şi borduri anul ăsta, da Mugur?

Toţi (fără Traian): Daaaa!

Traian: Dar n-ar fi mai bine să fiu doar eu ca să nu mai pierdem timpul?

Caracatiţa (nervoasă): „¤¤¤¤”¤6567//&, de cîte ori să îţi mai explic, cretinule, aici eşti pe un submarin intergalactic, nu pe vaporul tău nenorocit! Aici este DEMOCRAŢIE!

scena 3

(întins pe o masă de operaţii foarte estetice Ion scrie pe blog)

Ion: deci aşa, eu mă ocup de fraieri, de agarici, şi alţii fac pluta pe mulţime. Ce trece timpul…

scrie apăsat, dă tot din tine, fii deschis

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s